ms.detector.media
26.09.2022 13:22
Українська розвідка попереджає про російські кібератаки на Україну та союзників
Українська розвідка попереджає про російські  кібератаки на Україну та союзників
Окупанти готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури Європи.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що Кремль планує здійснити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств й установ критичної інфраструктури союзників України.

За даними ГУР, у першу чергу удар буде спрямовано на підприємства енергетичної галузі. При проведенні операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років.

«Ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України. Командування окупантів переконано, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони»,  — зазначили у Міноборони.

Також Кремль має намір збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що російські кібервійська координують дії з наземними та ракетними атаками. Активність російських хакерів не зменшується, вони й далі намагаються атакувати українську інфраструктуру, не гребуючи цивільними цілями.

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

ms.detector.media