ms.detector.media
24.09.2022 12:23
ДСНС запускає Cell Broadcast з гучним сигналом загрози
ДСНС запускає Cell Broadcast з гучним сигналом загрози
Повідомлення одразу виводитимуться на головний екран гаджета з попереджувальним звуком.

Державна служба з надзвичайних ситуацій вже завершила тестувати систему інформування Cell Broadcast. Про повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Роман Примуш

«Така система — це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя, — прокоментував Роман Примуш. — Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити, вимагала певного часу для тестування. Минулого року впровадження цієї системи нам оцінили в декілька мільйонів доларів і майже рік часу на всі роботи».

Завдяки партнерам цей проєкт було реалізовано безкоштовно. Серед них — мобільні оператори, Українська асоціація операторів зв’язку «Телас», сектор вендорів і виробників мобільних телефонів та смартфонів, інші установи.

Нагадаємо, запускати Cell Broadcast в Україні почали на початку квітня.

Від початку великої війни про небезпеку українців попереджав додаток «Повітряна тривога». 16 березня застосунок оновили — додали можливість регулювати гучність сповіщень, а мобільні оператори перестали знімати мегабайти за користування додатком.

7 березня мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та lifecell запустили національний роумінг в Україні. При зникненні зв’язку одного оператора абонент може вручну підключати зв'язок іншого оператора.

Також мобільний дизайнер Reface Марко Іваник та Engeneering Lead компанії SimplePractice Дмитро Красноухов розробили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги в різних регіонах України.

ms.detector.media