ms.detector.media
23.09.2022 20:33
«ПриватБанк» повідомив про шахрайський сайт, що обіцяє «виплати»
«ПриватБанк» повідомив про шахрайський сайт, що обіцяє «виплати»
Зловмисники пропонують «допомогу», а насправді виманюють дані для викрадення коштів з рахунків. Фахівці банку дали кілька порад щодо безпеки.

Шахраї створили фейковий сайт, що імітує сайт благодійної програми «ПриватБанку» та «Приват24».

«Це черговий шахрайський сайт, який задля виманювання у людей логіну та паролю входу до електронного банку "маскується" під програми виплат українцям», — йдеться в офіційному повідомленні.

Також клієнтам нагадали про значну небезпеку через введення персональної інформації, даних карток та логінів для електронного банку на неперевірених чи невідомих сайтах та ресурсах. Отримані шахраями дані використовуються для викрадення коштів з рахунків.

Щоб зберегти свої кошти, радять фахівці «ПриватБанку», слід зважати на безпеку:

Нагадаємо, у кінці червня шахраї скопіювали сторінку «ПриватБанку» та пропонували фейкову «допомогу» від бізнесмена Ріната Ахметова. Тоді шахраї поширювали повідомлення про нібито «компенсації» для українців, які постраждали від війни. Для цього вони пропонували ввести дані картки, аби скористатися ними для крадіжки грошей.

15 лютого невідомі розіслали клієнтам «ПриватБанку» SMS-повідомлення, у якому йшлося про проблеми в роботі фінансової установи, а саме — з банкоматами. Речник «ПриватБанку» Олег Серга спростував цю інформацію.

ms.detector.media