ms.detector.media
23.09.2022 14:01
«Укрпошта» випустила марку до 300-річчя від дня народження Сковороди
«Укрпошта» випустила марку до 300-річчя від дня народження Сковороди
Частина коштів від продажу піде на відновлення музею Григорія Сковороди на Харківщини, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу у травні цього року.

«Укрпошта» випустила ювілейну марку «Сад божественних пісень», присвячену 300-ій річниці від дня народження Григорія Сковороди. Про це «Укрпошта» повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Поштовий блок складається з двох марок. На одній зображений малюнок Сковороди — фонтан, що символізує концепцію філософа про «нерівну рівність». Зображення цього фонтану є також на сучасних банкнотах номіналом 500 гривень. А раніше цей малюнок був нанесений на 500-гривневі банкноти УНР, що були в обігу в 1918-1920 роках. На другій марці блоку зображений сам Григорій Сковорода у повний зріст.

Урочисте погашення марки відбулося одночасно у двох містах — у селищі Сковородинівка Харківської області, де похоронений філософ та розташований присвячений йому музейний комплекс, та у Нью-Йорку, де в церемонії погашення взяли участь перша леді України Олена Зеленська та генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

На початку травня цього року Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селищі Сковородинівка на Харківщині був зруйнований внаслідок російського обстрілу.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що «Укрпошта» ввела в обіг уже декілька марок з воєнної серії, а також маркований конверт воєнного часу. На всі нові марки є великий попит.

Фото: Укрпошта

ms.detector.media