ms.detector.media
22.09.2022 20:47
Google запустила новий інструмент для видалення особистої інформації
Google запустила новий інструмент для видалення особистої інформації
Опцією можна скористатися прямо зі сторінки пошуку.

Новий інструмент Results about you («Результати про вас») для Android спрощує процес видалення результатів пошуку Google, які містять контактну та іншу особисту інформацію користувача. Про це повідомляє 9to5Google. Завдяки цьому інструменту подати запит на видалення інформації  можна безпосередньо зі сторінки пошуку.

Якщо користувач натрапив на посилання з особистими даними (номер телефону, домашню адресу, електронну адресу чи іншу ідентифікаційну інформацію), він може відкрити додаткове меню, натиснувши на три крапки, що з’являються у верхньому правому куті кожного результату. Відкриється панель результатів, яка містить нову опцію «Видалити результат».

Після отримання запиту Google оцінить, чи дійсно інформація відповідає одному з п’яти пунктів, що, на думку компанії, є підставою для видалення. Так-то:

Користувач може відстежувати хід видалення інформації та створювати нові запити. Натиснувши на свій аватар профілю Google, він  отримує доступ до інструменту Results about you у головному меню акаунту.

Зараз  інструмент проходить тестування. За планами Google, всім користувачам він буде доступний у найближчі місяці.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Google запустив нову програму винагород за виявлення вразливостей.

Фото: 9to5Google

ms.detector.media