ms.detector.media
22.09.2022 18:19
Microsoft відмовився від маркування фейків, щоб уникнути звинувачень у цензурі
Microsoft відмовився від маркування фейків, щоб уникнути звинувачень у цензурі
Корпорація обрала інший метод боротьби з цифровою пропагандою.

Компанія Microsoft не буде позначати неправдиві публікації в соціальних мережах, щоб не справляти враження, що вона намагається цензурувати висловлювання в інтернеті. Про це повідомляє Bloomberg. Таке рішення з'явилось після того, як Meta і Twitter зіткнулися з негативною реакцією через спроби позначити та видалити оманливі публікації на своїх ресурсах. 

«Я не думаю, що люди хочуть, щоб уряди говорили їм, що є правдою, а що — брехнею. І я не думаю, що вони справді зацікавлені в тому, щоб технологічні компанії розповідали їм про це», — заявив президент корпорації Бред Сміт.

Microsoft, яка управляє пошуковою системою Bing і соціальною мережею LinkedIn, нещодавно інвестувала в аналітиків інформаційних операцій і інструменти для відстеження пропагандистських кампаній. Ці спеціалісти працюють разом із командою Microsoft з кібербезпеки, яка допомогла компанії зламати ймовірних російських, іранських, китайських і північнокорейських державних хакерів, демонтувавши інфраструктуру, необхідну для підтримки активності шкідливого програмного забезпечення.

Наразі Microsoft зосереджена на відстеженні кампаній з дезінформації, спрямованих на клієнтів із приватного та державного секторів, а також на оприлюдненні їх існування. Основна мета корпорації, за словами Сміта, бути «прозорою».

Президент підкреслив, що Microsoft хоче надати громадськості більше інформації і дозволити користувачам дійти власних висновків щодо правдивості вмісту. «Ми повинні бути дуже вдумливими й обережними, тому що — і це також стосується кожного демократичного уряду — люди цілком справедливо хочуть ухвалювати рішення, і вони повинні це робити», — сказав він.

Цього року Microsoft опублікувала звіт про російське кібершпигунство проти України, стверджуючи, що зловмисники здійснювали хакерські атаки в поєднанні з операціями з дезінформації та військовими атаками. В одному прикладі стверджувалося, що хакери викрали дані організацій ядерного сектору, щоб допомогти військовим і державним ЗМІ поширювати дезінформацію про те, що Україна створює хімічну та біологічну зброю, і виправдовувати захоплення атомних електростанцій.

Подібно до своїх звітів про інциденти з кібербезпекою, команда Microsoft поділиться власними висновками щодо пропаганди з міжнародними урядами.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що російські хакери шпигують проти 42 союзників України. Згідно зі звітом Microsoft, половина зі 128 організацій, що зазнали втручання, — це державні установи, а 12% — неурядові організації, як правило, аналітичні центри або гуманітарні групи. Серед інших цілей – телекомунікаційні, енергетичні та оборонні компанії.

Фото: Bloomberg

ms.detector.media