ms.detector.media
22.09.2022 12:21
Генератору зображень DALL-E дозволили редагувати світлини реальних людей
Генератору зображень DALL-E дозволили редагувати світлини реальних людей
Раніше ця функція була заборонена через побоювання неправомірного використання.

OpenAI дозволив користувачам своєї програми DALL-E редагувати зображення з обличчями. Про це повідомляє The Verge.

Відтепер користувачі можуть завантажити фотографію і створювати варіанти фону,  чи  можуть редагувати певні особливості зображення, як-от змінити одяг чи зачіску. «Функція, безсумнівно, буде корисна багатьом користувачам у творчих галузях, від фотографів до режисерів», - вважають експерти видання.

Як повідомив OpenAI, доступ було відкрито після вдосконалення фільтрів для видалення зображень, які містять «сексуальні, політичні та насильницькі зображення».  Раніше редагування було заборонено через побоювання зловживання, наприклад, можливість створення дипфейків зірок із порнографічним вмістом.

«З удосконаленнями в нашій системі безпеки DALL-E тепер готова підтримувати ці чудові та важливі приклади використання функції, водночас мінімізуючи потенціал шкоди від дипфейків», — заявили в OpenAI.

Умови компанії також забороняють користувачам завантажувати зображення людей без їхньої згоди. Однак, як зазначають експерти, жоден фільтр не є досконалим, тому можуть траплятися випадки неправомірного використання функції, які є більш витонченими, ніж порнографія без згоди.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що TikTok створив власну нейромережу для генерації зображень.

Фото: allanharding

ms.detector.media