ms.detector.media
19.09.2022 10:50
Україна посіла 50 місце за доступністю інтернету
Україна посіла 50 місце за доступністю інтернету
У світовий рейтинг доступності інтернету увійшли 117 країн.

Україна посідає 50-те місце у світі та 32-е в Європі за доступністю інтернету у рейтингу, складеному VPN-сервісом Surfshark. Про це повідомляє сайт компанії.

П’ятірка світових лідерів: Ізраїль (1 місце в загальному рейтингу та 1 місце в Азії з 34 країн), Данія (2 загальне місце й 1 місце в Європі з 38 країн), Німеччина (3 загальне, 2 в Європі), Франція (4 загальне і 3 в Європі) та Швеція (5 загальне та 4 в Європі).

Останнє, 117-те, місце посідає Демократична Республіка Конго. Також це остання країна в окремому рейтингу для країн Африки, який складається з 34 пунктів.

Рейтинг доступності інтернету є складовою дослідження цифрової якості життя в різних країнах. Для оцінки фахівці Surfshark вимірювали співвідношення найдешевших тарифів для широкосмугового фіксованого та мобільного інтернету та середньої погодинної зарплати в країні.

В Україні для того, щоб дозволити собі найдешевший широкосмуговий інтернет, треба працювати 75 хвилин, а щоб отримати найдешевший мобільний інтернет – 211 секунд. Для порівняння: в Ізраїлі ці показники складають 19 хвилин та 5 секунд, а в Конго – 283 хвилини та 6686 секунд відповідно.

VPN-сервіс Surfshark зазначає, що у порівнянні з минулим роком Україна втратила три позиції в загальному рейтингу доступності інтернету. Дослідники припускають, що причина – у погіршенні якості послуг та збільшенні кількості кіберзагроз через повномасштабну війну з Росією.

Як повідомляв «Детектор медіа», Україна набрала 45 балів у рейтингу свободи доступу та використання інтернету від Freedom House. Міжнародна організація назвала Україну «частково вільною».

Фото: Prateek Katyal/ Рexels

ms.detector.media