ms.detector.media
15.09.2022 21:38
Валерій Харчишин розповів, як захиститися від пропаганди та порадив подкаст «Русскій фейк, іді на ***!»
Валерій Харчишин розповів, як захиститися від пропаганди та порадив подкаст «Русскій фейк, іді на ***!»
Він переконаний: інформаційний простір – це теж саме поле битви, а фейки – це зброя.

Український рок-музикант, лідер рок-гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин на своїй сторінці в інстаграмі дав кілька порад щодо інформаційного фронту.

Як нагадав виконавець своїй аудиторії, зараз питання номер один – справа Перемоги. «Великі сцени ми змінили на військові казарми. А ті, хто продовжують концертну діяльність, думають не про великі фестивалі, а про те, як виступити і зібрати кошти на підтримку ЗСУ», – каже Валерій Харчишин.

Він переконаний: інформаційний простір – це теж саме поле битви, а фейки – це зброя. Виконавець радить своїм слухачам захищатися від неправдивої інформації. Для цього каже він, треба вміти її визначати, не реагуючи на клікбейти «сенсація»» чи «термінове повідомлення!».

Також Валерій Харчишин закликав до витривалості та зваженого підходу до медіа, адже «мета дезінформації – посіяти паніку».

Не варто відмежовуватися від новин, переконаний лідер рок-гурту «Друга Ріка». «Дізнавайтеся інформацію звідусіль. Тільки нехай авторитетом для вас не буде неперевірено джерело, сумнівний телеграм-канал чи сайт невідомого походження», – каже виконавець.

Також Валерій Харчишин порадив слухати подкаст Вадима Міського «Русскій фейк, іді на ***!» та запросив голосувати за нього на конкурсі «Слушно». «Нехай якісного україномовного контенту буде більше!», – закликав він.

В категорії «Журналістські розслідування» змагаються подкаст програмного директора «Детектора медіа» Вадима Міського «Русскій фейк, іді на ***!», а в категорії «Про історію й суспільство» – подкаст журналістки ДМ Ольги Білоусенко «Воєнна (не)рівність». Запрошуємо долучатись до голосування.

Нагадаємо, з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну «Детектор медіа» запустив подкаст Вадима Міського з розвінчуванням російських фейків «Русскій фейк, іді на***!». Протягом перших 100 днів великої війни подкаст виходив щоденно, а зараз нові епізоди з'являються щобудня. Він звучить о 19:50 та 07:50 на Українському радіо. Радіоплатформа суспільного мовника України веде головний радійний інформаційний марафон від того часу, коли в Україні було запроваджено воєнний стан. Слухати цей радіомарафон можна на всій території України, зокрема й у тих районах, які перебувають під тимчасовим контролем росіян і де вплив їхньої дезінформації є особливо відчутним. 

Подкасти доступні українцям у мобільному додатку Spotify. Слухати подкаст «Русскій фейк, іді на***!» можна у  Spotify за посиланням

ms.detector.media