ms.detector.media
15.09.2022 17:38
Як обійти блокування Facebook та Instagram, якщо збираєш на ЗСУ
Як обійти блокування Facebook та Instagram, якщо збираєш на ЗСУ
Компанія Meta не заохочує благодійність у своїх соцмережах через побоювання шахрайства.

Збір донатів на потреби ЗСУ у Facebook та Instagram може мати низку перешкод. Про це повідомляє «Факти».

Окрім масових скарг, які російські боти зазвичай надсилають до соцмереж з метою спровокувати блокування контенту через нібито дезінформацію чи мову ворожнечі, існують також внутрішні правила компанії Meta, що можуть призвести до видалення посту.

Радник міністра у Міністерство цифрової трансформації України Антон Мельник розповів, як збирати донати для ЗСУ та не потрапити під блокування у соцмережах Instagram та Facebook.

«У Meta не дуже добре ставляться до збирання грошей через Facebook та Instagram. Можна, наприклад, збирати гроші на банку Monobank – прикріпити посилання в соцмережах. Головне – не світити картку фізичного користувача та ПІБ. Якщо показати картку та особисті дані – Facebook може заблокувати таку публікацію, сприйнявши її за шахрайську», - попередив Мельник, зазначив, що сервіс просто не може перевірити всі збори.

Також радник міністра порекомендував збирати на великі фонди, наприклад,  «Повернись живим», фонд Притули тощо. Вони зареєстровані та не блокуються у Facebook.

Окрім того, Meta не дозволяє збирати гроші на зброю, тому мету краще озвучити завуалеванно. Наприклад, писати у зборі не про приціл для гвинтівки, а про «потреби нашого бійця».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у застосунку «Дія» українці зібрали понад 300 мільйонів гривень для ЗСУ.

Фото: Людмила Гагун

ms.detector.media