ms.detector.media
14.09.2022 19:07
Джоан Роулінг поширила заклик «Слава Україні!» і відео, у якому на Харківщині зустрічають з війни синів
Джоан Роулінг поширила заклик «Слава Україні!» і відео, у якому на Харківщині зустрічають з війни синів
Письменники з у сього світу продовжують виступати проти російської агресії. Раніше Стівен Кінг та Лінвуд Барклай відмовилися видавати свої твори в Росії.

Британська письменниця відреагувала на відео зі звільненої Харківщини словами «Слава Україні!» та жовто-блакитним прапором. На своїй сторінці у твіттері вона поширила відеоролик Суспільного.

Це щасливий відеозапис. За сюжетом, солдат з української армії повертається додому, до визволеного ним села. Схвильована мама, яка вийшла його зустрічати, плаче від радості.

that's all great but did you ever liberate your own mama's village pic.twitter.com/wnZK97Mr72

— jabuttee - luxurious memes and takes (@jabuttee) September 13, 2022

Спочатку ролик Суспільного поширив на своїй сторінці кіберпідрозділ Fellas. Письменниця теж вирішила поділилася в своєму дописі радісною звісткою з України.

Це не перший випадок підтримки України ві майстрів слова. На початку березня 2022 року письменник Стівен Кінг та його колега з Канади Лінвуд Барклай відмовилися видавати свої книги в Росії.

Нагадаємо, після виходу «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг для читачів з усього світу стала «мамою Ро». Однак останнім часом її ім’я пов’язують із «культурою скасування». На її репутації позначилися суперечливі дописи щодо аспектів статі, публікації на цю тему і книжка «Troubled Blood», через що письменницю звинуватили у трансфобії.

Читайте також: Та, яку не можна називати. Як ім’я Роулінг зникає із творів за «Гаррі Поттером»

Невдовзі спалахнув скандал щодо антисемітизму: його ознаки виявили у «Гаррі Поттері». На думку американського коміка і телеведучого Джона Стюарта, описані письменницею гобліни з банку Грінготс нібито нагадують карикатури зі антисемітської книжки «Протоколи сіонських мудреців» (1903).

Фото з твіттера Джоан Роулінг

ms.detector.media