ms.detector.media
12.09.2022 15:03
«Володар перснів» проти «Дома драконів»: Amazon програє
«Володар перснів» проти «Дома драконів»: Amazon програє
Майбутнє Amazon Studios може залежати від успіху нового серіалу

Попри те, що критики високо оцінили масштаб і амбіції серіалу, глядачі «Володаря перснів: Кільця Влади» дали шоу лише 39% рейтингу на Rotten Tomatoes. Навіть на сайті IMDb, що належить Amazon, глядачі оцінили «Кільця влади» лише в 6,8/10. Про це повідомляє The Insider.

За даними видання, «Дім Дракона» HBO, який вийшов майже одночасно з новим серіалом Amazon, демонструє набагато кращі результати. Він має рейтинг 8,8/10 в IMDb і 84% оцінки аудиторії на Rotten Tomatoes. Згідно з даними Whip Media, за триденний період після дебюту кожного шоу «Дім Дракона» привернув на 51% більше глядачів, ніж «Кільця влади». Дані Samba TV, яка відстежує глядачів через підключені телевізори в США, показали схожу історію: 3,1 мільйона домогосподарств переглянули перші дві серії «Вогняних кілець» за перші три дні, тоді як 4,8 мільйона дивилися прем’єру HBO в тому ж вікні.

Частина стратегії Amazon із великобюджетним потоковим відеовмістом полягає в тому, щоб спонукати більше людей підписатися на Prime, оскільки вони часто купують багато інших продуктів і послуг компанії. Низькі оцінки глядачів сигналізують про «більший за нуль» ризик того, що деякі члени Prime можуть скасувати свої підписки, вважають експерти.

Amazon заявив, що випуск «Володар перснів: Кільця Влади» минулого тижня став «найбільшою прем’єрою компанії». Понад 25 мільйонів людей переглянули серіал у порівнянні з 10,2 мільйонами людей, які дивилися спін-офф «Гри престолів» HBO «Дім Дракона».

Однак кількість глядачів серіалу виглядає меншою порівняно з 200 мільйонами користувачів Prime, які транслюють відео та телешоу. Це викликає питання про те, наскільки серіал вартий уваги для майже 88% учасників Amazon Prime, які не дивилися прем’єру, але які платять додаткові 20 доларів на рік частково, щоб компенсувати величезні витрати на створення серіалу.

Але окрім питання щодо можливого скорочення користувачів Amazon Prime, від успіху нового серіалу може залежати майбутнє всієї Amazon Studios.

«Якщо це не вдасться, у правління виникнуть серйозні запитання. Якщо ми не можемо взяти цей сегмент і зробити його успішним, навіщо Amazon Studios взагалі?», — поділився з Insider один із колишніх керівників Amazon Studios.

Зараз компанія очікує реакції глядачів на наступні епізоди серіалу.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що «Дім Дракона» став найпопулярнішою прем’єрою за всю історію HBO.

Фото: Amazon

ms.detector.media