ms.detector.media
09.09.2022 20:01
У соцмережах заблокували патронатну службу полку «Азов»
У соцмережах заблокували патронатну службу полку «Азов»
Сторінки організації недоступні у Facebook та Instagram.

Сторінки патронатної служби полку «Азов» заблоковали у соцмережах без уточнення причин. Про це представники організації повідомили у телеграм-каналі.

«Причини блокування як завжди абстрактні відмазки про порушення правил без будь-якої конкретизації, – йдеться у зверненні патронатної служби. – Ми переконані, що видалення сторінок несправедливі. Ці блокування свідчать, що попри відповідні домовленості представників держави з представниками компанії, ситуація з обмеженнями матеріалів українців абсолютно не змінилася на краще».

Нагадаємо, у травні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що підняв питання блокування українського контенту в офісі Meta, і таких випадків має стати менше – зокрема, щодо сторінок полку «Азов». Паро це Федоров сказав, підводячи підсумки зустрічі з президентом Meta з глобальних питань Ніком Клеггом.

Втім, блокування сторінок «Азову» триває. Час від часу полк повідомляє про обмеження у Facebook чи Instagram.

У серпні команда Мінцифри вже надіслала звернулася до компанії Марка Цукерберга щодо сторінки голови Асоціації родин захисників «Азовсталі» та ще 5 інших сторінок, пов’язаних з діяльністю полку «Азов».

ms.detector.media