ms.detector.media
09.09.2022 19:22
YouTube запускає для навчання відеоплеєр без реклами
YouTube запускає для навчання відеоплеєр без реклами
Розробники платформи оновили й інші функції для освітнього контенту.

Переглядати освітнє відео YouTube можна буде без реклами, зовнішніх посилань і рекомендацій. Ці нововведеня платформа анонсувала у сьогоднішньому блозі.

Тепер школи чи вчителі зможуть застосовувати ролики, не відволікаючи увагу учнів. Зараз такі можливості доступні партнерам Google, серед яких EDpuzzle, Google Classroom, Purdue University і Purdue Global.

Є новини і для освітніх платформ та курсів: навчальні матеріали можна буде подавати як переліки плейлистів. При цьому можлива публікація матеріалів платних курсів. Крім того, викладачі зможуть створювати відеовікторини, пропонуючи їх на YouTube-каналі школи чи освітньої платформи.

Нагадаємо, в Україні в YouTube найчастіше публікують розважальний контент, тоді як освітні канали становлять винятки. 

У червні YouTube запустив онлайн-платформу «Навчання», де зібрані з різних каналів та систематизовані різноманітні відеоуроки. Контент орієнтований переважно на старшокласників, але є матеріали і для учнів молодшої школи.

Набувають популярності відеоблоги на тему культури. Серед канал «Шалені авторки». У своїх випусках  літературознавці Ростислав Семків та  Віра Агєєва розповідають про жінок, які досягли успіху в письменницькій кар'єрі.

ms.detector.media