ms.detector.media
09.09.2022 17:02
Мін'юст США звинуватив Google у недобросовісній конкуренції
Мін'юст США звинуватив Google у недобросовісній конкуренції
Міністерство юстиції позивається до компанії через ексклюзивні угоди Google, що блокують конкурентів.

Компанія Google Alphabet Inc. щороку платить мільярди доларів компаніям Apple Inc., Samsung Electronics Co. та іншим телекомунікаційним гігантам, щоб незаконно зберегти своє місце як пошукової системи №1. Такі дані, як повідомляє Bloomberg, Міністерство юстиції США навело у федеральному суді.

Адвокат Міністерства юстиції Кеннет Дінцер не уточнював, скільки витрачає Google, щоб стати пошуковою системою за замовчуванням у більшості браузерів і на всіх мобільних телефонах США, але назвав ці виплати «величезними».

«Вони купують ексклюзивність за замовчуванням, оскільки замовчування має велике значення. Google інвестує мільярди», — сказав Дінцер судді під час слухань у Вашингтоні.

Адвокат Google Джон Шмідтлайн зі свого боку сказав, що Міністерство юстиції та штати неправильно розуміють ринок і недостатньо зосереджені на менших конкурентах пошукових систем, таких як Bing і DuckDuckGo корпорації Microsoft. Натомість, за його словами, Google стикається з конкуренцією з боку десятків інших компаній, зокрема TikTok ByteDance Ltd., Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc., Grubhub Inc. та інших сайтів, на які споживачі переходять для пошуку інформації.

Очікується, що судовий процес офіційно розпочнеться лише наступного року, але на цьому тижні відбулося перше очне слухання, під час якого кожна сторона виклала свої погляди.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що майже половина молоді шукає інформацію в TikTok та Instagram замість Google. Google планує змінити свою пошукову систему, щоб посилити конкурентоспроможність.

Фото: Bloomberg

ms.detector.media