ms.detector.media
08.09.2022 12:36
Криптошахраї зробили на YouTube фейковий стрім Apple
Криптошахраї зробили на YouTube фейковий стрім  Apple
Підроблену пряму трансляцію подивилися майже 70 тисяч глядачів.

7 вересня на YouTube відбулася фейкова пряма трансляція під назвою «Захід Apple у прямому ефірі. Генеральний директор Apple Тім Кук: Apple і метавсесвіт у 2022 році». Про це повідомляє The Verge. Замість виступу наживо шахраї показали старе інтерв’ю CNN з Куком, що відбулося у 2018 році. Стрім відбувався на канали під назвою «Apple LIVE», хоча URL-адреса каналу не мала нічого спільного з Apple.

Як повідомляє видання, стрімери додали до відеопотоку логотипи Bitcoin та Ethereum, накрив логотип CNN Money текстом «Apple Crypto Event 2022» і додав жирним шрифтом «ТЕРМІНОВІ НОВИНИ» внизу.

Оскільки фейковий стрім відбувався у той момент, коли Apple презентувала iPhone 14 та iPhone 14 Plus, він привернув увагу значної кількості людей: кількість глядачів досягла майже 70 000.

Незабаром після публікації трансляцію було видалено через порушення умов використання YouTube.

The Verge також знайшов фейкову пряму трансляцію на іншому каналі, який стверджував, що належить «Apple Inc». Трансляція нібито була подією за участю генерального директора Cook і Tesla Ілона Маска про Apple і метавсесвіт, але насправді це було повторне інтерв’ю про біткойн з Маском і лідером Block Джеком Дорсі. Кількість глядачів о стріму перевищила 10 000. У ньому також було розміщено посилання на криптосайт у чаті. Цей стрім також видалено.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що хакери можуть отримати повний контроль над iPhone, iPad і Mac.

Фото: The Verge

ms.detector.media