ms.detector.media
30.08.2022 20:36
Франція шукає незаконні басейни за допомогою штучного інтелекту
Франція шукає незаконні басейни за допомогою штучного інтелекту
Новий метод приніс бюджету вже 10 мільйонів євро стягнутих податків.

Експеримент із використанням штучного інтелекту та супутникових зображень лише кількох регіонів Франції вже виявив близько 20 000 незадекларованих басейнів, що дало змогу податковій службі зібрати 10 мільйонів євро у вигляді штрафів і зборів за 2022 рік. Про це повідомляє Bloomberg.

Щоб виявити тих, хто ховає свої басейни, французька влада зіставила загальнодоступні супутникові зображення з документами місцевих органів влади та податковими деклараціями. Потім усі аномалії були досліджені податковим інспектором, перш ніж домогосподарства були проінформовані та накладені збори.

«Враховуючи переконливість результатів у дев’яти відомствах в рамках експерименту, у другому півріччі 2022 року захід буде узагальнено», – повідомили в податковій службі Франції.

Уряд очікує, що розширення використання нового інструменту, який також призначений для виявлення прибудов і прибудов, дозволить місцевій владі зібрати ще 40 мільйонів євро зборів у 2023 році.

Приватні басейни – великий бізнес у Франції. За даними професійної федерації пулів FPP, у 2020 році їх було майже 3 мільйони з площею понад 10 квадратних метрів, що зробило країну найбільшим ринком у Європі та другим у світі після США.

Нагадаємо, що Google створив інструмент, який показує зміни на поверхні Землі в режимі реального часу.

Фото: Jill Burrow/ Рexels

ms.detector.media