ms.detector.media
29.08.2022 11:55
Dell та Ericsson йдуть з Росії
Dell та Ericsson йдуть з Росії
Перша компанія вже зачинила всі офіси, друга закриється до кінця року.

Компанія Dell Technologies Inc. заявила, що припинила всі операції в Росії. Про це повідомляє Reuters.

Американська комп’ютерна компанія, що була найбільшим постачальником серверів в Росії, призупинила діяльність на окупованих територіях Україні та в Росії після початку повномасштабного вторгнення. Dell планувала стежити за ситуацією, щоб визначити наступні кроки.

«Ще в лютому ми прийняли рішення не продавати, не обслуговувати та не підтримувати товари в Росії, Білорусі, Донецькій і Луганській областях України, на додаток до чинного ембарго в Криму. У середині серпня ми закрили наші офіси та припинили всі операції в Росії», — заявив речник Dell Майк Сімієнас.

За даними видання, всі місцеві співробітники компанії будуть звільнені.

Також має наміри остаточного виходу з російського ринку шведський виробник телеком-обладнання Ericsson. Про це повідомляє «Комерсант».

Ще у квітні Ericsson оголосив про зупинення діяльності в Росії відповідно до п'ятого пакета санкцій ЄС, де йдеться про заборону передавання технологій та рішень підконтрольним державі російським операторам зв'язку. В серпні компанія вирішила закрити представництво у Росії до кінця року. Компанія скоротить усіх співробітників, зокрема тих, що здійснюють техпідтримку на мережах операторів зв'язку. 

Частка Ericsson на російському ринку телеком-обладнання становить 20%. Найбільшими замовниками обладнання компанії останніми роками були найбільші російські оператори МТС та Tele2.

Крім Dell та Ericsson, продажі в Росії зупинила компанія HP — один з лідерів світового ринку компʼютерів. Взагалі скоротили, призупинили або припинили свою діяльність в Росії понад 1,6 тисячі іноземних компаній. Однак деякі компанії, за даними Київської школи економіки, заявили про вихід з ринку агресора, але згодом змінили думку. Серед найбільших світових компаній, хто залишається в Росії: ExxonMobil, Alphabet, до якої входить Google, Microsoft та інш.

Нагадаємо, що санкції загальмували швидкість мобільного інтернету в Росії. До вторгнення Росії в Україну обладнання росіянам постачали переважно компанії Ericsson (Швеція), Nokia (Фінляндія) та Huawei (Китай). Після введення санкцій ці компанії пішли з російського ринку. Поки що нових постачальників немає, і оператори змушені демонтувати обладнання в маленьких населених пунктах, щоб збільшити потужності у великих містах.

Фото: fakty.com.ua

ms.detector.media