ms.detector.media
27.08.2022 09:57
Хакери торгують даними НАТО щодо зброї для України – ЗМІ
Хакери торгують даними НАТО щодо зброї для України – ЗМІ
В Альянсі розпочали розслідування.

Серед даних НАТО про зброю, що потрапили на сторонні сайти – презентація ракет, призначених для допомоги Україні. Про це пише ВВС.

У цих файлах міститься детальний опис ракети Land Ceptor CAMM. Одну з нихт нещодавно відправили до Польщі рамках системи Sky Sabre.

Представники компанії-виробника, MBDA Missile Systems, підтвердили, що оприлюднена інформація дійсно стосується їхньої ракети, однак ці дані «не є ні секретними, ні конфіденційними». При цьому деякі з документів, викрадених в MBDA, позначені як «конфіденційна інформація, що не підлягає розголошенню чи відтворенню».

Втім, хакери виклали на форумах у РФ та Великій Британії й інші документи, що маюсь стосунок до НАТО. Зокрема, про злам кіберзловмисниками жорского зовнішнього диска заявила загальноєвропейська компанія зі штаб-квартирою у Франції, серед партнерів якої Італія.  

Обсяг оприлюднених вкрадених даних становить 80 ГБ. Їх вони продають за 15 біткойнів (еквівалент понад 11, 8 мільйонів гривень). Як заявляють хакери, клієнти на купівлю такої інформації є.

MBDA Missile Systems була створена в грудні 2001 року після злиття компаній з виробництва ракетних систем у Франції, Італії та Великобританії.Замовниками її систем озброєння є Міністерство оборони Великобританії, військові США, Європейський Союз і НАТО.

Нагадаємо, за півроку війни Україна зазнала близько 1 123 кібератак, повідомла Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку.

Найчастіше цілями хакерів стають вебресурси Уряду і місцевих органів влади. Також вони заважали роботі комерційних та фінансових установ, органів сектору безпеки й оборони, підприємствам енергетичного сектору, транспортної галузі та телекомунікацій. Пи цьому найпоширенішими методами кібератак були збір зловмисником інформації, шкідливий програмний код та втручання.

Ілюстративне фото: MBDA 

ms.detector.media