ms.detector.media
24.08.2022 19:38
Instagram знову заблокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі»
Instagram знову заблокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі»
Після звернення Міністерства цифрової трансформації України Meta відновила сторінку вже за годину.

24 серпня Instagram в черговий раз заблокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі». Про це повідомляє «24 канал». Представниця організації Ганна Науменко повідомила, що представники Асоціації не розуміють, що стало причиною санкцій, адже ніяких провокативних постів у блозі не публікували.

За словами Ганни, напередодні на сторінці з’явилося повідомлення про проєкт в Києві на підтримку захисників та інформацію про нагородження бійця полку захисників Маріуполя президентом Зеленським. А в день блокування був опублікований пост про День Незалежності й Kalush Orchestra, що оголосив збір на реабілітацію захисників «Азовсталі». «Я думаю, це була атака російських шпигунів. Вирішили не лише міста бомбити, по соцмережах також захотіли вдарити. Але дуже швидко відреагували у Мінцифри – сторінка відновлена і це суперкласний знак», – розповіла Ганна Науменко.

Нагадаємо, що 9 серпня Instagram уже блокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі». Ймовірною причиною блокування став допис до заклику порятунку захисників «Азовсталі» та підготовку окупантами «трибуналу в клітках». Тоді для відновлення доступу теж залучали Міністерство цифрової трансформації України.

Фото: azovstalfamilies

ms.detector.media