ms.detector.media
19.08.2022 10:48
В Україні намагалися започаткувати «темний туризм» з екскурсіями в Бучу та Ірпінь
В Україні намагалися започаткувати «темний туризм» з екскурсіями в Бучу та Ірпінь
Після втручання Державного агентства з розвитку туризму України ініціативу було скасовано.

Всеукраїнська громадська спілка Visit Ukraine заявила про розробку турів «сміливими містами», серед яких як приклад були згадані Буча та Ірпінь. Концепція передбачала маршрути по деокупованих місцях України, щоб «туристи з будь-якої точки планети могли на власні очі побачити, що відбувалося у зруйнованих містах України, назви яких облетіли весь світ».

Державне агентство з розвитку туризму України (ДАРТ) звернулось до компанії, яка розпочала продаж туристичних турів до місць трагедії, заподіяної нападом Росії, з проханням зупинити цю ініціативу та надалі ретельніше організовувати діяльність на території України у час війни.

«Позиція ДАРТ щодо пропозицій туризму по місцях масових вбивств на звільнених від окупації містах України є однозначною: перетворювати місця нашої живої трагедії на варіант розваги – неприпустимо», — заявило агентство.

За даними ДАРТ, станом на сьогодні реалізація «темних турів» припинена, а компанія визнала помилку. Агентство закликало компанії не проводити екскурсії по місцях трагедій на деокупованих територіях.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що в Україні запустили VR-музей пам’яті війни.

Фото: Алесь Усцінаў/ Рexels

ms.detector.media