ms.detector.media
17.08.2022 16:27
Як оформити субсидію через «Дію»
Як оформити субсидію через «Дію»
Подати заявку на отримання державної допомоги на сплату комунальних послуг можна лише за допомогою десктопної версії, оскільки застосунок «Дія» для смартфонів поки що не передбачає такої функції.

Єдиний портал державних послуг «Дія» надає послуги дистанційного оформлення субсидії. Це може зробити будь-який громадянин, який зареєстрований на diia.gov.ua та має право на допомогу.

Під час подання заявки потрібно відповісти на 21 запитання. Серед них є запитання про сімейний стан, кількість мешканців квартири чи будинку, прибуток власника, наявність у нього транспортного засобу, нерухомого майна та зобов’язань по аліментах. Окрім цього заявникам треба вказати інформацію про нещодавно придбане майно та оплачені послуги. Також треба відповісти на запитання щодо придбання валюти та про наявність у когось з членів родини заявника депозитного рахунку з сумою понад 100 тисяч гривень.

Результати обробки даних будуть надані заявнику протягом 30 днів. У випадку схвалення заявки субсидія буде надходити на банківську картку, вказану в анкеті заявника, або на відділення «Укрпошти».

Нагадаємо, що майже 200 тисяч українців досі не отримали статус ВПО та грошову допомогу через «Дію».

Фото: A Koolshooter/ Рexels

ms.detector.media