ms.detector.media
17.08.2022 12:27
Роботів-помічників Google навчили розуміти побутову мову
Роботів-помічників Google навчили розуміти побутову мову
Для сучасних домашніх роботів команди на кшталт «прибрати пластівці, які я щойно розсипав під диван» надто складні. Але розробники намагаються наблизити помічників до їх розуміння.

Материнська компанія Google Alphabet об’єднує два своїх найамбітніших дослідницьких проєкти  — робототехніку та розуміння мови штучним інтелектом — у спробі створити робота-помічника, який зможе інтерпретувати мову. Про це повідомляє The Verge.

З 2019 року Alphabet розробляє роботів, які можуть виконувати прості завдання, такі як принесення напоїв і прибирання поверхонь. Цей проєкт Everyday Robots все ще перебуває в зародковому стані — роботи повільні та нерішучі — але боти тепер отримали оновлення: покращене розуміння мови завдяки великій мовній моделі (LLM) Google PaLM.

Більшість роботів реагують лише на короткі та прості інструкції, наприклад «принеси мені пляшку води». Але такі LLM, як GPT-3 і MuM від Google, можуть краще аналізувати намір, що стоїть за більш розмитими командами. У прикладі Google ви можете сказати одному з прототипів Everyday Robots: «Я пролив свій напій, можете допомогти?» Робот фільтрує цю інструкцію через внутрішній список можливих дій та інтерпретує її як «принеси мені губку з кухні».

Google назвав отриману систему PaLM-SayCan, назва якої відбиває те, як модель поєднує в собі навички розуміння мови LLM («Say») з можливістю їх виконання (це «Can» — фільтрація інструкцій через можливі дії).

Google каже, що завдяки інтеграції PaLM-SayCan у своїх роботів боти змогли спланувати правильні відповіді на 101 інструкцію користувача у 84 відсотках випадків і успішно їх виконати у 74 відсотках випадків.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про новинний сервіс Google News, яким щоденно користуються мільйони людей: як працює ресурс і наскільки можна довіряти його алгоритмам.

Фото: Google

ms.detector.media