ms.detector.media
15.08.2022 11:17
TikTok і газ: рейтинг популярності українських сайтів у липні
TikTok і газ: рейтинг популярності українських сайтів у липні
За місяць перелік топ-25 улюблених українцями сайтів поінакшав тільки в декількох позиціях, але зміни, що відбулися, є принциповими.

Компанія Kantar Україна оприлюднила традиційний рейтинг популярності сайтів за липень 2022 року. У порівнянні з результатами попереднього, червневого, дослідження, у суспільстві помітно зросла роль соціальних мереж, месенджерів і кіно.

Вперше з початку 2022 року Facebook.com повернувся на третю позицію в рейтингу найпопулярніших сайтів. Весь цей час він поступався місцем Wikipedia.org.

Instagram.com піднявся на дві сходинки (з 11 на 9 місце) та потіснив Telegram.org (з 9 на 10 місце). А Tiktok.com у липні подолав 9 позицій та вперше увійшов в топ-25 сайтів. Тож популярність сервісу коротких відео продовжує зростати, адже потрапляння у рейтинг Kantar свідчить, що Tiktok.com масово встановлюють навіть на десктопних пристроях.

Новини й далі втрачають популярність. У липні у топ-25 залишилися тільки три новинних сайти (у червні їх було 4, у травні — 5, а у березні — рекордні 9). Трійка новинних лідерів у липні: Tsn.ua (15 місце проти 17-го у червні), Pravda.com.ua (20 місце проти 15-го) та Unian.net (21 місце проти 18-го). За межі топ-25 вийшов News.obozrevatel.com, що у червні посідав 21 місце. Але агрегатор новин Ukr.net утримує популярність та навіть збільшив охоплення, піднявшись у липні на п'яту сходинку з 7-ої у червні.

У липні серед українців впав інтерес до ecommerce майданчиків — Rozetka.com.ua, Prom.ua та Epicentrk.ua втратили в охопленні декілька позицій попри приріст впродовж минулих місяців. Hotline.ua й Allo.ua, які у червні посідали 22 та 24 місце відповідно, залишили топ-25. Натомість суттєво збільшився інтерес українців до кіно. Якщо у червні в рейтингу був лише один кіносайт Rezka.ag (зараз на 22-ій сходинці), то у липні до нього додалися Kinogo.zone (18-та сходинка) та Filmix.ac (25-та сходинка).

Про зміну настроїв українських користувачів інтернету свідчить також поява в топ-25 сервісу My.gas.ua, який опинився на 19-ій сходинці. Пояснення очевидне: наближається осінь, і українці почали цікавитися тарифами на газ та тепло.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, що у червні вподобання українців в інтернеті ще більше посунулись у бік мирного життя.

Фото: Cottonbro/ Рexels

 

ms.detector.media