ms.detector.media
14.08.2022 18:53
Російська пропаганда намагається знецінити підтримку України з боку США – Центр протидії дезінформації
Російська пропаганда намагається знецінити підтримку України з боку США – Центр протидії дезінформації
На інформаційному фронті РФ не полишає спроб змусити Україну сісти за стіл переговорів на вигідних для Москви умовах.

Цього тижня російські пропагандисти намагалися дискредитувати зусилля США щодо підтримки України. Про це йдеться в огляді Центру протидії дезінформації РНБО.

Такі тези просували наступні ЗМІ, журналісти та ньюзмейкери:

Співзасновник групи Pink Floyd Роджер Уотерс в інтерв'ю CNN звинуватив президента США Джо Байдена у тому, що той не намагається вмовити Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів із Росією. Також співак вважає, що НАТО «спровокував» Путіна розпочати повномасштабне вторгнення в Україну.

Американський журналіст Бен Свонн наполягає на тому, що громадяни США марно витрачають гроші на підтримку «демократії» в Україні, а санкції проти РФ не діють.

Видання The American Conservative опублікувало матеріал науковця Дуга Бендоу, чия риторика є співзвучною кремлівській пропаганді. У своїй публікації експерт наголошує, що заклики президента України Зеленського визнати Росію державою-спонсором тероризму «лише ускладнюють переговори з Кремлем».

«На тлі успіхів ЗСУ ворог намагається тимчасово "заморозити" конфлікт, змусивши Україну сісти за стіл переговорів на вигідних для Москви умовах»,  застерігають у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, як встановила дослідницька група Advance Democracy, Росія знайшла лазівки і намагається обходити заборони у просуванні своїх пропагандистських наративів, зокрема демонізацію українців як «нацистів». Це стало можливим завдяки кампаніям у соцмережах, які проводять російські дипломатичні представництва у різних країнах.

Ілюстрація: Центр протидії дезінформації

ms.detector.media