ms.detector.media
12.08.2022 08:21
Хакери атакували сайт Сейму Латвії після визнання Росії державою-спонсором тероризму
Хакери атакували сайт Сейму Латвії після визнання Росії державою-спонсором тероризму
На сайт надсилали тисячі запитів, що тимчасово паралізувало сервер.

У четвер Сейм Латвії визнав Росію державою, що підтримує тероризм. Після цього сайт латвійського парламенту зазнав DDoS-атаки, через що був деякий час заблокований, повідомляє Delfi. На сайт надсилали тисячі запитів, це тимчасово паралізувало сервер.

Відповідальність за цю злочинну діяльність начебто взяло на себе російське хакерське угруповання Killnet, яке раніше вже здійснювало атаки на різні сайти, зареєстровані в Латвії. Також про причетність до кібератаки на сайт Сейму та ресурси деяких латиських політиків заявили російські хакери NoName057(16), які раніше атакували українські ЗМІ та розсилали погрози журналістам.

Коментуючи цю атаку, у Сеймі Латвії заявили, що їхня ІТ-інфраструктура достатньо адаптована до таких ситуацій, що дає змогу оперативно долати наслідки хакерських атак.

11 серпня Сейм ухвалив заяву, в якій оголосив російську агресію проти України тероризмом, а Росію – державою, яка підтримує тероризм.

Нагадаємо, від 24 лютого кіберполіція попередила понад 300 атак на українські вебресурси. У рамках протидії інтернет-шахрайству про підозру повідомили 171 особі. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 46,5 млн грн.

Ілюстрація: unsplash

ms.detector.media