ms.detector.media
11.08.2022 17:56
YouTube видалив відео Дмитра Золотухіна, що доводить співпрацю поліції Австрії з російськими пропагандистами
YouTube видалив відео Дмитра Золотухіна, що доводить співпрацю поліції Австрії з російськими пропагандистами
Медіаексперт публічно закликав Мінкульт звернутися до платформи та відкликати страйк через суспільну важливість контенту.

YouTube видалив відео під назвою «Семинар резидентуры СВР РФ для полиции Австрии об «украинских националистах». Про це у Facebook повідомив медіаексперт, ексзаступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. Як видно зі скрину, санкції були застосовані через порушення авторських прав за скаргою Координаційної ради організацій російських співвітчизників в Австрії.

Саме ця організація була органзатором заходу для поліціїї Відня, на якому поширювалися російськи пропагандистьскі наративи про Україну і війну Росії проти України. Під час заходу, що відбувся наприкінці червня у Відні, проросійські спікери розповідали представникам австрійських правоохоронних органів, що «такої держави як Україна не існувало» та виправдовували напад Росії на Україну.

9 серпня «Детектор Медіа» оприлюднив розслідування Дмитра Золотухіна про  цей семінар. Доказом пропагандистського характеру семінару стали відеоматеріали, що з’явилися в мережі після заходу. Їх опублікувала саме Координаційна рада організацій російських співвітчизників в Австрії в Фейсбук, але згодом видалила після початку скандалу. Дмитро Золотухін встиг зберегти цей доказ та оприлюднити його на своєму YouTube-каналі. Зараз це відео недоступне.

«У Відні не вщухає скандал через цей захід і росіянам добряче насипали на хвіст солі їх же партнери з департаменту поліції. Бо можуть полетіти голови. І депутати парламенту вже направили відповідний запит», - розповів Дмитро Золотухін.

Він також звернувся до Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та до Міністерства культури та інформаційної політики України по допомогу у відновленні видалених матеріалів через високу суспільну важливість цього контенту.

Нагадаємо, що Twitter та YouTube ігнорують запити України на видалення російської пропаганди.

Фото: YouTube 

ms.detector.media