ms.detector.media
09.08.2022 21:16
Мінцифри звернулося до Meta щодо блокування сторінки Асоціації родин захисників «Азовсталі»
Мінцифри звернулося до Meta щодо блокування сторінки Асоціації родин захисників «Азовсталі»
Михайло Федоров вже закликав керівництво компанії відкрити правила модерації українського контенту.

Асоціація родин захисників «Азовсталі» подала апеляцію у відповідь на блокування її сторінки в Instagram та звернулася до Міністерства цифрової трансформації. Про це повідомив міністр Михайло Федоров.

За його словами, команда відомства вже надіслала Meta лист із запитом розблокувати сторінку. Також представники Мінцифри звернулися до компанії Марка Цукерберга щодо сторінки голови Асоціації родин захисників «Азовсталі» та ще 5 інших сторінок, пов’язаних з діяльністю полку «Азов». Зараз вони всі заблоковані.

«Сторінки українських захисників не мають блокуватися, – зазначив Михайло Федоров. – Чекаємо на оперативну реакцію команди Meta. Сподіваємося, скоро компанії вдасться комплексно змінити підходи до модерації контенту та розв'язати проблему масових блокувань українських користувачів. Світ має знати правду про війну в Україні».

Нагадаємо, сторінка Асоціації родин захисників «Азовсталі» перестала бути доступною у вівторок, 9 серпня. Натомість підписники бачать повідомлення Instagram про те, що «посилання, можливо, пошкоджене або сторінку видалено». Причини блокування невідомі.

На сторінці рідні оборонців Маріуполя повідомляли про все, що відбувається з захисниками «Азовсталі», які потрапили у російський полон.

Як повідомляв «MediaSapiens», 30 липня Михайло Федоров звернувся з відкритим листом до компанії Metа через блокування українського контенту в соцмережах. 

Федоров адресував свій лист президенту з глобальної політики корпорації Meta Ніку Клеггу. Очільник Мінцифри просив відкрити для користувачів з України правила модерації українського контенту, а також поділитися списком заборонених слів, які алгоритми розцінюють як неприйнятні. Це може дозволити уникати масових блокувань, зазначив Михайло Федоров.

Фото з акції, яку провела Асоціація родин захисників «Азовсталі» у Києві – сайт Суспільного

ms.detector.media