ms.detector.media
09.08.2022 13:01
WhatsApp посилив конфіденційність користувачів
WhatsApp посилив конфіденційність користувачів
Месенджер запропонував декілька нових функцій для захисту приватних повідомлень.

Цього місяця стають доступними анонсовані раніше оновлення WhatsApp, що дозволяють користувачам контролювати свій статус у мережі та в групах, редагувати власні повідомлення навіть через дві доби та впливати на збереження своїх фотографій у адресата. Про це повідомляє TechCrunch.  

Так, функція «контроль присутності в інтернеті» дозволить користувачам WhatsApp вибирати, які контакти можуть бачити їхній онлайн-статус і за потреби приховувати його від інших. Список контактів, які можуть переглядати онлайн-статус користувача, є необмеженим, його будь-коли можна відредагувати. Це оновлення виходить як для настільних, так і для мобільних додатків.

По-друге, цього місяця WhatsApp дозволить користувачам залишати групи приватно, не надсилаючи масових сповіщень про свій вихід із групи. Адміністратори груп отримуватимуть, як і раніше, сповіщення, але загалом ця зміна має зробити переміщення групами в додатку більш плавним і менш незручним. Ця опція також з'явиться і у настільній, й у мобільній версіях програми.

Окрім того, WhatsApp тепер дозволяє видаляти повідомлення протягом двох днів і 12 годин (загалом — 60 годин). Раніше цей ліміт становив 1 годину 8 хвилин 16 секунд.

Компанія також тестує блокування знімків екрана для повідомлень «переглянути один раз», які зникають після одноразового відкриття. Рік тому WhatsApp представив опцію зникнення мультимедійних файлів, нагадуючи тоді користувачам, що вони не зможуть знати, чи зберігає одержувач спільні фотографії та відео як скріншоти. Наразі цю функцію тестують, але компанія сподівається незабаром надати загалу можливість нею користуватися. Коли користувачі отримають доступ до цієї функції, у адресата залишиться лише одна можливість зберегти фотографію, яку він отримав із поміткою «переглянути один раз», — сфотографувати її за допомогою іншого пристрою. Вплинути на це WhatsApp не в змозі.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що WhatsApp збільшує ліміт часу для видалення повідомлень.

Фото: Anton/ Рexels

ms.detector.media