ms.detector.media
06.08.2022 17:42
З питань розшуку людей до СБУ вже можна звернутися онлайн
З питань розшуку людей до СБУ вже можна звернутися онлайн
При цьому у Службі безпеки застерігають від шахрайських схем та «допомоги за гроші».

Об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених відкрив онлайн-форму подачі заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто потрапив у полон до окупантів. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

Залишити запит можна за цим посиланням. Як зазначають в СБУ, відправлені через форму дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб.

Тим хто, звернувся до Об’єднаного центру раніше, повторно заповнювати електронну форму не потрібно.

У Службі безпеки застерігають від шахрайських схем, коли невідомі особи можуть телефонувати та пропонувати «допомогу» у нібито визволенні родичів з полону.

«Не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їх звільнення!», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними Служби безпеки, 573 українців вже вдалося звільненими з полону. Це стало можливим завдяки роботі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених.

Нагадаємо, СБУ запустила в телеграмі чат-бот, у якому збирає докази воєнних злочинів російської армії для Гаазького трибуналу.

Кіберполіція ініціювала чат-бот у телеграмі «Народний месник» (@ukraine_avanger_bot), за допомогою якого можна повідомляти про мітки, які окупанти лишають на дорогах. 

СБУ, фонд «Повернись живим» і волонтери створили сервіс для збору  даних про переміщення російських військових — FindOkupant.

Громадянська мережа «Опора» збирає онлайн докази воєнних злочинів Росії для надання їх міжнародному прокурору в Гаазі

Завдяки застосунку стало можливим швидко пройти перевірку на блокпостах. Також під час війни можна скористатися додатком про першу домедичну допомогу.

Фото: «АрміяInform»

ms.detector.media