ms.detector.media
04.08.2022 12:17
Американський суд виправдав YouTube, що розмістив відео насильства над тваринами
Американський суд виправдав YouTube, що розмістив відео насильства над тваринами
Група із захисту прав тварин Lady Freethinker позивалася до компанії Google Alphabet Inc. як власниці потокової платформи YouTube.

Lady Freethinker зазнала невдачі у судовій спробі змусити Google докласти більше зусиль, щоб відео про жорстоке поводження з тваринами не потрапляли на YouTube. Про це повідомляє Bloomberg.

Торік група Lady Freethinker подала до суду, звинувативши Google в отриманні прибутку від доступу до відео із насильством над тваринами, адже компанія розміщує поруч із такими відео рекламу. Деякі з подібних відео, на які посилалася група, давали можливість побачити, як пітони нападають на цуценят.

«Дозволяючи відео на своїй платформі, Google порушує федеральний закон, який забороняє зображення жорстокого поводження з тваринами», — заявили зоозахисники.

Але Вищий суд Санта-Клари не задовольнив позов Lady Freethinker, пославшись на розділ 230 федерального «Закону про пристойність», який захищає інтернет-платформи від будь-яких позовів на основі вмісту, що опубліковали їхні користувачі.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, що таке розділ 230. Ця норма американського закону звільняє інтернет-платформи від відповідальності за зміст контенту користувача. Проти неї виступають і демократи, і республіканці, але без неї соцмережі просто не зможуть існувати.

Нагадаємо, що платформа YouTube видалила відео, сприйнявши битви роботів за жорстоке поводження з тваринами

Фото: Brixiv/ Рexels

ms.detector.media