ms.detector.media
04.08.2022 11:09
Мінцифри отримало роутери для 3,5 тисяч шкіл для забезпечення навчання в умовах бомбосховищ
Мінцифри отримало роутери для 3,5 тисяч шкіл для забезпечення навчання в умовах бомбосховищ
Усі школи, що мають укриття, можуть звернутися до Міністерства цифрової трансформації по допомогу, заповнивши спеціальну форму, яку зараз розробляють в установі.

Міністерство цифрової трансформації вже отримало 3,5 тисячі роутерів для організації навчання у школах, в яких є бомбосховища. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час пресконференції. Зустріч урядовця з журналістами відбулася у бомбосховищі однієї з київських шкіл.

«Найближчого місяця усі школи, де є бомбосховища, отримають ці роутери, щоб у них був доступ для навчання за допомогою Wi-Fi-зв'язку», — сказав міністр.

За його словами, мета міністерства — отримати до кінця серпня 5 тисяч роутерів для тих укриттів у школах, куди вже проведели інтернет-зв'язок.

«Наявність укриття обов'язкова для тих шкіл, які планують почати очне навчання. У цьому ми співпрацюємо з ДСНС, яка вже провела понад 10 тисяч обстежень і надає свої висновки та рекомендації», — зазначив Дмитро Завгородній, гендиректор директорату цифрової трансформації Міністерства освіти і науки України.

За його словами, зараз в Україні — понад 14 000 шкіл. З них більш як 2200 — пошкоджені, а понад 200 — зруйновані.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській та Харківській областях.

ms.detector.media