ms.detector.media
03.08.2022 14:49
В Україні запропонували національні емодзі
В Україні запропонували національні емодзі
Для користувачів нові смайли можуть стати доступними у жовтні.

Українська диджитал-агенція Hexagon Agency, яка спеціалізується на веброзробленні та UX/UI-дизайні, запропонувала сім нових емодзі з українськими мотивами. Про це повідомляє The Village. Серед символів – козак, булава, рушник, тризуб, традиційна вишита сорочка, борщ і дуля.

На задум ілюстратора Яна Захарова, емодзі з булавою може виражати підтримку, а, наприклад, рушник – привітання, адже в Україні традиційно зустрічають гостей рушником.

Зараз Hexagon Agency надіслав нові емодзі на розгляд некомерційній організації з Кремнієвої долини Unicode Emoji Subcommittee, яка може схвалити розробку для офіційного використання. В цьому разі українські смайли стануть доступними для користувачів iOS та Android.

Чи схвалять в Unicode українські емодзі, стане відомо в жовтні 2022 року.

До речі, за даними цьогорічного дослідження компанії Crossword-Solver, найпопулярнішим емодзі в Україні є державний прапор.

Нагадаємо, що Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попросив консорціум Unicode створити українські емодзі на платформах Apple, Android, Meta та Twitter.

Фото: Hexagon Agency

ms.detector.media