ms.detector.media
01.08.2022 08:57
В Іспанії для соціальної реклами моделі «домалювали» ногу замість протеза
В Іспанії для соціальної реклами моделі «домалювали» ногу замість протеза
Крім того, зображення жінок були використані в інформаційній кампанії без їхнього дозволу.

В Іспанії урядова соціальна кампанія спричинила скандал, про що повідомляє BBC.

Кілька днів тому іспанське Міністерство з питань рівних прав та Жіночий інститут запустили літню кампанію «Літо й наше також». Вона була спрямована на те, щоб підтримати жінок будь-якого віку та статури не соромитися відвідувати пляжі. Для кампанії створили постер із зображенням п’яти жінок. Вже незабаром з’ясувалося, що фотографії цих жінок використали, не спитавши їхнього дозволу.

Зокрема, модель із Лондона Найомі Ніколас-Вільямс (на постері – в золотистому купальнику) розповіла, що фото взяли з її інстаграму, навіть не поінформувавши її. Про це вона дізналась від своїх підписників.

«Я була приголомшена, тому що такого раніше не бачила. Це не стокове фото, це зображення, яке я публікувала у своєму інстаграмі. Це грубо і нечемно», – вважає Найомі.

Згодом з жінкою зв'язались представники дизайнера, який створив плакат, та пояснили, що взяли фото, не спитавши у неї дозволу, бо в них «не вистачило часу». Перед моделлю вибачилися і запропонували компенсацію.

Після цього з’ясувалося, що іншій моделі на постері, мешканці Великої Британії Сіан Грін-Лорд (на постері – у нижньому лівому куті), ілюстратори взагалі домалювали ногу замість протезу, а також неголені пахви. На додачу їй «замінили» купальник.

«Я навіть не знаю, як пояснити той масштаб гніву, який я зараз відчуваю. Одна справа – використовувати моє зображення без дозволу. Але є й інше – вони відредагували моє тіло. Я не знаю, що сказати, крім того, що це вкрай неправильно», – заявила модель.

За створення постеру відповідав проєкт Arte Mapache. На його сайті спочатку були опубліковані вибачення та пропозиція компенсацій моделям, а згодом сайт став недоступним. В уряді Іспанії цей скандал не прокоментували.

ms.detector.media