ms.detector.media
27.07.2022 17:45
У Google Maps з’являться нові функції, що полегшать планування подорожей
У Google Maps з’являться нові функції, що полегшать планування подорожей
Частково нові можливості вже доступні, але повне оновлення навігаційного додатка відбудеться за декілька тижнів.

Google, яка нещодавно анонсувала зміни для посилення своїх позицій у конкуренції з Instagram та TikTok, додала до Google Maps три нові функції. Про це повідомляє TechCrunch.

Перша функція – це об’ємні фото з висоти майже 100 відомих памʼяток у Барселоні, Лондоні, Нью-Йорка, Сан-Франциско і Токіо. За словами представників компанії, це перший крок до запуску запланованого «іммерсивного перегляду» туристичних маршрутів, де штучний інтелект поєднає мільярди знімків вулиць високої чіткості, супутникових та аерофотознімків. Іммерсивний перегляд також міститиме види інтер'єрів приміщень та інформацію, таку як трафік та погода, нанесені на карту. Термін запуску цієї функції поки невідомий.

Друга функція – можливість обмінюватися із друзями своїми геоданими, а третя – деталізація велосипедних маршрутів, що можна буде прокладати в Google Maps. Зокрема, в застосунку будуть з’являтися попередження про інтенсивність автомобільного трафіку за тим чи іншим маршрутом, підказки про призначення дороги (головна, другорядна, велосипедна смуга тощо), а також повідомлення про перешкоди, як-от круті пагорби чи сходи.

Функція огляду з повітря та сповіщення про місцеперебування вже доступні на iOS та Android для користувачів зі всього світу. Оновлена інформація для велосипедистів з’явиться найближчими тижнями.

Нагадаємо, що Google запускає в Індії Street View після багатьох років відмови. Street View – функція Google Maps, яка дозволяє користувачам досліджувати територію за допомогою 360-градусних панорамних зображень вулиць. 

Фото: techcrunch

ms.detector.media