ms.detector.media
27.07.2022 15:11
Facebook планує дозволити дезінформацію про Covid-19
Facebook планує дозволити дезінформацію про Covid-19
Компанія розглядає можливість перейти від видалення неправдивих тверджень до простого маркування або пониження дописів у охопленні.

Facebook зробив запит до незалежної наглядової ради Meta з проханням оцінити, чи є виправданою жорстка політика соцмережі щодо дезінформації про Covid-19. Про це повідомляє CNN.

Наявна політика Meta прямо забороняє широкий спектр неправдивих тверджень про Covid-19. Наприклад, блокуються повідомлення про те, що хвороба може передаватися через бездротову технологію 5G, або про те, що тести на Covid-19 можуть заразити вас вірусом. Компанія склала список із 80 різних типів дезінформації, які підлягають видаленню з її платформ. За офіційними даними Meta, було видалено понад 25 мільйонів одиниць контенту, який стосувався Covid-19 і при цьому порушував правила.

За словами президента Meta з глобальних справ Ніка Клегга, на початку пандемії цей «безпрецедентний крок, викликаний глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я», був виправданим. Але зараз, коли показники вакцинації є досить високими майже в усьому світі, а соцмережа багато зробила для просування достовірної інформації про Covid-19, у компанії виникла «внутрішня напруга між свободою слова та безпекою».

Однією з альтернатив видаленню неправдивих тверджень про Covid-19, як запропонував Facebook, може бути їх позначення або пониження в охопленні у каналах користувачів.

«Meta продовжує боротися з дезінформацією про Covid-19 і надавати людям правдиву інформацію. Але оскільки ситуація розвивається, настав час отримати інформацію від Наглядової ради щодо необхідності наших заходів», — заявив Нік Клегг.

Коли наглядова рада Meta оприлюднить свої висновки, наразі невідомо.

Нагадаємо, що наглядова рада Meta не підтримує більше третини рішень про видалення контенту в соцмережах.

Фото: Julio Lopez/ Рexels

ms.detector.media