ms.detector.media
20.07.2022 13:06
На технологічного гіганта Meta позиваються до суду через крадіжку назви
На технологічного гіганта Meta позиваються до суду через крадіжку назви
Компанія інсталяційного мистецтва Meta.is пропонувала товари під брендом META протягом понад 12 років, але зараз зіштовхнулася зі складнощами через зміну назви компанії Facebook.

Meta.is оголосила, що подає до суду на Meta (або Facebook), адже нова назва компанії Марка Цукерберга порушує її усталений бренд. Про це повідомляє The Verge.

«28 жовтня 2021 року Facebook конфіскував нашу торгову марку та назву META, в створення яких ми вкладалися кров’ю, потом і сльозами протягом понад дванадцяти років», — заявила Meta.is. Компанія зазначила, що після восьми місяців спроб домовитися із Facebook «не залишилося іншого вибору, як подати проти них позов».

Значна частина справи пов’язана з численними скандалами щодо конфіденційності Facebook, що, як стверджує Meta.is, унеможливили оприлюднення імені бренду. «Meta.is більше не може надавати товари та послуги під маркою META, оскільки споживачі, ймовірно, помилково вважатимуть, що товари та послуги Meta.is походять від Facebook і що Meta.is пов’язана з токсичністю, яка нерозривно пов’язана з Facebook», — пояснили в компанії інсталяційного мистецтва.

Meta.is має дійсну торгову марку для назви, але, на думку експертів, може зіткнутися з важкою битвою в суді. Адже Facebook встиг зробити широкий спектр заявок на торговельні марки після того, як зміна назви стала офіційною, включаючи окремі марки для обміну повідомленнями, соціальних мереж і фінансових послуг.

Існує також низка інших компаній, які претендують на назву Meta для нетехнологічних продуктів, зокрема виробники твердого сельтера (алкогольний напій) і протезів кінцівок, що мали відповідну торгову марку.

Нагадаємо, що Facebook  провів ребрендинг компанії та змінив її назву, щоб вона відображала концепцію віртуального світу (метавсесвіту).

Фото: meta.is

ms.detector.media