ms.detector.media
18.07.2022 17:30
Instagram заблокував сторінку ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко за пораду називати росіян росіянами
Instagram заблокував сторінку ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко за пораду називати росіян росіянами
Власниця сторінки оскаржила рішення соцмережі, але має сумніви щодо позитивного вирішення питання.

Ведуча «Телебачення Торонто», волонтерка Ярослава Кравченко зазнала санкцій Instagram через перепост допису, де пропонувалося називати росіян «росіянами». Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Як розповіла «Детектору медіа» Ярослава Кравченко, вночі вона розмістила на своїй сторінці текст @Liudmyla Gorova. «Не «орки», не «рycня», не інші, милозвучніші слова. Рociяни. Сьогодні немовля у Вінниці вбили росіяни. Рociяни вбили людей в медичному центрі. Рociяни вбили сонячну дівчинку… Всі інші умовно зневажливі слова не несуть і половини того люто огидного змісту, що несе слово «рociянин», - йшлося у допису. Зранку акаунт Кравченко був заблокований. Сторінка існувала більше 10 років та мала більше 50 тисяч читачів.  

Напередодні блокування авторка отримала декілька попереджень через «мову ворожнечі» за інші дописи. «З початком війни цензура виходить за всяке розуміння. Instagram видаляє не лише заклики «вбивати ворогів». Видаляє і за «москалів», і за «росіян». А потім одним махом ще кілька сторіз підряд, де ти дерево сфотографувала і сніданок», - розповіла Ярослава, уточнивши, що мала штрафні санкції від соцмережі, що унеможливлювали спільні пости з іншими та ввімкнення реклами.

Видалення сторінки, окрім втрати контактів, можливості спілкування та накопичених за роки матеріалів, ускладнило для Ярослави Кравченко волонтерську діяльність. «В Instagram я реалізую проект «Всі по 10», де люди щодня скидаються по 10 грн і закривають різноманітні збори. Тобто, блокування ще й б'є по допомозі ЗСУ і переселенцям. Я встигла зробити сторінку проєкту, але вона набагато менша по охопленню ніж моя особиста», - повідомила вона.

Власниця сторінки оскаржила рішення соцмережі, але на швидкий результат не розраховує. «У Instagram дуже слабка підтримка. Відповіді можна чекати місяцями», -  підсумувала вона.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Facebook знову ввів санкції проти акаунтів Кошкіної та Бабченка.

Фото: Ярослава Кравченко/Facebook

ms.detector.media