ms.detector.media
14.07.2022 17:04
Користувача тіктока, який зняв пересування українських військових, засудили на 5 років
Користувача тіктока, який зняв пересування українських військових, засудили на 5 років
Громадянин України зробив відеоролик за участю українських військових та військової техніки.

Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнав користувача тіктока винним у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення військових в умовах воєнного стану. Про це повідомляє «Судовий репортер».

19 квітня 2022 року на відрізку автодороги Бісковичі-Самбір у селі Рудня осуджений зняв на  мобільний телефон відео переміщення озброєння та особового складу підрозділу української армії з можливістю ідентифікації зазначеного переміщення на місцевості. Надалі він оприлюднив відео у Tiktok під нікнеймом «Федя», додавши зображення державного прапора України та напис білими літерами «САМБИР».

Суд призначив 5 років позбавлення волі. Враховуючи щире каяття блогера, а також відсутність у нього судимостей і позитивну характеристику за місцем проживання, суд звільнив його від відбуття покарання з іспитовим строком 2 роки.

Нагадаємо, що зрадника, що забезпечив російських окупантів мобільним зв’язком, покарали умовно. Громадянин України за допомогою спеціального обладнання маскував номери, з яких телефонували російські військовослужбовці.

Раніше Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ. 21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Фото: Kindel Media/ Рexels

ms.detector.media