ms.detector.media
12.07.2022 16:44
Meta створила штучний інтелект для перевірки фактів у Вікіпедії
Meta створила штучний інтелект для перевірки фактів у Вікіпедії
Технологія розроблена для встановлення точності цитат.

Компанія Meta розробила модель штучного інтелекту, що сканує цитати у Вікіпедії та перевіряє їхню правдивість та точність. Про це повідомляє Engadget.

За даними видання, кожен місяць у Вікіпедії з’являється понад 17 тисяч нових статей. За умов таких обсягів редактори видання не встигають якісно перевіряти всі цитати, тому вони інколи з’являються на ресурсі неповними або викривленими. Штучний інтелект Meta може не лише перевірити цитату на правдивість, а й запропонувати альтернативні варіанти, якщо попередня цитата буде визнана сфальшованою. База даних Meta Sphere, на яку спирається штучний інтелект під час аналізу цитат, налічує 134 мільйони вебсторінок.

Розробники сподіваються, що інструмент в цілому допоможе розв'язувати проблеми Facebook з дезінформацією. «Ми сподіваємося, що наша робота може бути використана для перевірки фактів та підвищення загальної правдивості інформації в інтернеті», — заявили в Meta.

Компанія має намір створити платформу, яку редактори Вікіпедії зможуть використовувати для систематичної перевірки та виправлення фактів.

Нагадаємо, що Вікіпедія судиться з Роскомнаглядом через статті про російські злочини в Україні.

Фото: Wikipedia Photo Illustration

ms.detector.media