ms.detector.media
12.07.2022 10:16
Як долучитися до інформаційної війни — пояснення Мінцифри
Як долучитися до інформаційної війни — пояснення Мінцифри
Чинити опір російській агресії в інтернеті здатні кожен та кожна, зокрема й ті, хто не мають спеціальних знань або навичок.

З початку воєнного стану вже заблоковано понад 4,2 тисячі ворожих інформканалів із загальною аудиторією понад 31 мільйон користувачів. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України у Telegram.

«Все, що потрібно для блокування ворога у соцмережах, – смартфон та доступ до інтернету», — наголошує відомство та пропонує алгоритм дій.

У разі виявлення каналів Telegram та YouTube, Facebook-групи, Instagram або ТікТок-профілю тощо, які поширюють дезінформацію, фейки та пропаганду, треба повідомити про це Кіберполіцію у чат-бот

Після опрацьовування інформації Кіберполіція додасть нові дані до добірки ворожих ресурсів у Telegram-каналі. На цьому ресурсі кожен охочий може долучитися до блокування російських акаунтів.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, як безпечно повідомити органи влади про ворога. Адже користувачам чат-бота єВорог, надто якщо вони перебувають на тимчасово окупованій території, треба дотримуватися правил безпеки.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

ms.detector.media