ms.detector.media
08.07.2022 14:42
NASA звинуватило російський екіпаж МКС у пропаганді
NASA звинуватило російський екіпаж МКС у пропаганді
Космічне агентство висловилось категорично проти використання Міжнародної космічної станції в політичних цілях для підтримки війни проти України.

NASA засудило дії трьох російських космонавтів, які нещодавно позували з прапорами так званих «ЛНР» та «ДНР» на борту Міжнародної космічної станції. Про це повідомляє The Washington Post.

«NASA рішуче засуджує Росію за використання Міжнародної космічної станції в політичних цілях для підтримки війни проти України, що принципово суперечить основній функції станції, з якою погодилися всі 15 країн-учасниць, — просувати науку та розвивати технології в мирних цілях», — цитує The Washington Post заяву прессекретарки NASA Джекі МакГіннес, яку та надіслала редакції електронною поштою.

Як зазначає The Verge, це вперше, коли NASA відкрито засудило дії Росії та «Роскосмосу» після 24 лютого 2022-го, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Незважаючи на напруженість між США та Росією через війну, NASA та «Роскосмос» продовжують співпрацювати. Агентства підтримують безперервну роботу на борту МКС, де постійно працюють як американські астронавти, так і російські космонавти.

4 липня «Роскосмос» опублікував у своєму Telegram-каналі фотографії, на яких можна побачити трьох космонавтів, що зараз перебувають на борту станції, —Олега Артем'єва, Дениса Матвєєва і Сергія Корсакова. Вони по черзі сфотографувалися із прапором «ЛНР» (на фото нижче), а потім — «ДНР».

«Ми святкуємо і на Землі, і в космосі», — такий підпис супроводжував одну з фотографій, яку опублікували у телеграм-каналі «Роскосмосу» 3 липня, коли росіяни окупували місто Лисичанськ.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Twitter обмежив профіль керівника «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна через допис про Україну.

Фото: nasa.gov

ms.detector.media