ms.detector.media
07.07.2022 16:53
В Японії ввели тюремне покарання за образи в інтернеті
В Японії ввели тюремне покарання за образи в інтернеті
Оновлений Кримінальний кодекс значно посилив відповідальність за кібербулінг.

Поправка до Кримінального кодексу Японії, що вводить суворіше покарання за онлайн-образи, набула чинності 7 липня. Про це повідомляє Kyodo News. Віднині за кіберзалякування можна отримати тюремний термін до одного року або штраф до 300 000 єн (2200 доларів). Раніше цей злочин карався тюремним терміном до 30 днів або штрафом до 10 000 єн (менше за 74 долари). Також збільшено термін давності за образи з одного року до трьох років.

Внесення змін до попереднього закону було ініційовано після самогубства зірки популярного реаліті-шоу Netflix «Будинок з терасою» Хани Кімура у травні 2020 року, яка зазнала знущань в інтернеті. Два чоловіки, що були визнані винними у кібербулінгу, отримали штраф 9 000 єн (66 доларів) кожний. Суспільство висловило занепокоєння, що покарання було занадто легким і згодом це призвело до законодавчих змін.

Противники нововведення вважають, що суворе покарання може бути використано для обмеження свободи слова. Адже законна критика політиків і державних службовців може бути визнана образою. Щоб запобігти зловживанням, парламент Японії узгодив додаткове положення, яке передбачає, що протягом трьох років після прийняття закону його будуть перевіряти на відповідність. Якщо будуть доведені факти впливання на свободу слова, закон буде переглянуто.

Раніше «Детектор Медіа» розповідав про те, як розпізнати та попередити кібербулінг

Фото: Imustbedead/ Рexels

ms.detector.media