ms.detector.media
06.07.2022 12:11
Третина населення Японії залишилась без мобільного зв’язку та інтернету
Третина населення Японії залишилась без мобільного зв’язку та інтернету
Збій мережі тривав понад сорок годин.

Аварія трапилася на обладнанні основного оператора мобільного зв’язку Японії KDDI вночі 2 липня. Про це повідомляє Fast Technology. Через збій користувачі не мали змоги здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення та користуватися інтернетом.

За даними видання, кількість користувачів послугами KDDI становить близько 31 мільйона. Разом з абонентами операторів, які орендують лінії компанії, загальна кількість постраждалих становить 39,15 мільйона користувачів. Це приблизно третина населення Японії.

Ліквідація наслідків аварії тривала понад 40 годин. Зв’язок був відновлений вранці 4 липня, але працював з перебоями.

Збій зв’язку вплинув на всі сфери життя. Надійшли скарги, що адміністрація реабілітаційного центру COVID-19 не мала змоги зв’язатися з медичним персоналом, кількість викликів до поліції зменшилася на 10%, не працювали банкомати.

Інцидент набув статусу «велика аварія» відповідно до «Закону про телекомунікаційний бізнес» Японії, що кваліфікує відповідним чином ситуації, під час яких понад 30 000 людей втрачають змогу зателефонувати в екстрену службу медичної допомоги, пожежну частину поліцію протягом понад годину.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що  Бразилія оштрафувала Meta на 2 мільйони доларів за глобальний збій у Facebook, Instagram та WhatsApp.

Фото: mydrivers.com

ms.detector.media