ms.detector.media
05.07.2022 15:41
Білоруські кіберпартизани оприлюднили особисті дані вагнерівців
Білоруські кіберпартизани оприлюднили особисті дані вагнерівців
Йдеться про 33 найманців приватної компанії Вагнера, що фігурують у гучній справі про зрив спецоперації СБУ у 2020 році.

Ім’я, прізвища, дати народження та фотографії 33 бойовиків російської приватної компанії Вагнер опублікував білоруський Telegram-канал «КіберЗливи». Усі найманці – громадяни Російської Федерації у віці від 27 до 47 років.

Як повідомляє канал, інформацію про вагнерівців білоруські хакери отримали завдяки зламу автоматичних ідентифікаційних систем «Пасажиропотік» та «Паспорт» Республіки Білорусь. Окрім особистих даних, хакери дізналися про те, де й коли вагнерівці перетинали білоруський кордон. Інформацію про найманців було також внесено до «Чорної карти окупантів» - інтерактивного проєкту об'єднання «Кіберпартизани», що публікує дані зрадників Білорусі.

Telegram-канали «КіберПартизани» та «КіберЗливи» визнані в Білорусі «екстремістськими формуваннями». Покарання за статтею про екстремізм передбачає до 7 років позбавлення волі.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що вагнеровці були затримані у Білорусі представниками правоохоронних органів Мінська у липні 2020 року, а вже за два тижні повернулися до Росії. Раптове втручання білоруських спецпризначенців зірвало таємну операцію, що готували спецслужби України. Метою спецоперації, за даними ЗМІ, був арешт російських бойовиків, що були причетні до збиття Іл-76 у Луганську та збиття малазійського Boeing 777 біля Донецька. Зрив спецоперації спровокував гучний внутрішньоукраїнський політичний скандал

Фото: КіберЗливи

ms.detector.media