ms.detector.media
30.06.2022 17:15
TikTok позначив контент російських державних ЗМІ
TikTok позначив контент російських державних ЗМІ
Від початку російського вторгнення в Україну платформа посилила заходи безпеки та протидії дезінформації.

TikTok оприлюднив щоквартальний звіт про дотримання правил спільноти протягом перших трьох місяців цього року. Окремо у звіті йдеться про заходи, що вжила платформа для захисту користувачів з 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, і до 31 березня, тобто кінця звітного періоду. Йдеться про видалення контенту та облікових записів, а також про відповідне маркування контенту як такого, що не пройшов перевірку фактів та облікових записів, які належать російським державним ЗМІ.

Отже, TikTok видалив 41 191 відео, що пов’язані з війною в Україні. 87% цих роликів порушували політику платформи щодо дезінформації. За яких причин були видалені інші відео, в звіті не зазначено. Також не зазначено, з яких країн походять видалені матеріали. Як повідомив керівник відділу довіри та безпеки TikTok Кормак Кінан, близько 80% загального обсягу видалених відео (за різними ознаками, не лише стосовно війни) походять з 30 країн, до яких належать Росія, США, Канада, Франція, Україна тощо. У звіті наголошується, що переважна більшість видалених відео (78%) були ідентифіковані завчасно, тобто мали нульові перегляди.

В документі зазначено, що з початку війни в Україні TikTok збільшив інвестиції, щоб посилити перевірку фактів. «Ми продовжуємо вдосконалювати наші методи, щоб швидше вживати заходів проти облікових записів, які намагаються шахраювати або вводити нашу спільноту в оману за допомогою неоригінальних прямих трансляцій і відеоконтенту», - наголосила команда TikTok.

За результатами цієї роботи платформа додала підказки до 5600 відео, які інформують користувачів про те, що перевірка фактів не підтвердила зміст відео.

Окремо TikTok позначив контент з 49 облікових записів російських державних ЗМІ, щоб «надати глядачам важливий контекст», а також видалив 204 облікових записи по всьому світу, що «вводили користувачів в оману ... та намагалися впливати на громадську думку».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні TikTok заблокував звук у відео зі зверненням Путіна. Але наступного місяця платформа вжила низку заходів стосовно контенту з України. Зокрема, заблокувала відео видання «Детектор медіа» з обкладинками світових ЗМІ про місто Буча, де після відходу російських окупантів знайшли щонайменше 400 вбитих та закатованих мешканців. Це відео набрало майже 36 тисяч переглядів. Раніше китайська соцмережа без пояснень та можливості подати апеляцію видалила відео про загибель українського фотожурналіста Максима Левіна. Ще два ролики стосувалися матеріалу «Детектора медіа» — «Дошка ганьби. Українські політики і медійні персони, які підтримали агресію Росії проти України».

Єдина апеляція, на яку відреагував TikTok, стосувалася відео, у якому порівняли Адольфа Гітлера та Володимира Путіна. Цей ролик спершу не дозволили опублікувати, однак після звернення до служби підтримки доступ до нього відновили. 

Фото: poresto.net

ms.detector.media