ms.detector.media
30.06.2022 11:45
Росія здійснила майже 800 кібератак проти України протягом чотирьох місяців війни
Росія здійснила майже 800 кібератак проти України протягом чотирьох місяців війни
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість кібератак збільшилась в три рази.

З початку повномасштабного вторгнення Росія здійснила 796 кібератак проти України. Про це повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Найбільше від нападів російських хакерів потерпають уряд та місцеві органи влади (179 атак), сектор безпеки та оборони (104), фінансовий сектор (55), комерційні організації та енергетичний сектор (по 54). Серед організацій найбільша кількість атак припала на телеком-галузь. Також залишається у полі зору російських кіберзлочинців транспортна інфраструктура.

«Інтенсивність кібератак від початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії не зменшується, але їхня якість знижується», — зазначає Держспецзв’язку.

Найпоширенішими методами кібератак є несанкціонований збір інформації (242 атаки) та використання шкідливого програмного коду (192). На DDoS-атаки (порушення доступності) припала помітно менша кількість випадків (56).

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що російські хакери також вдаються до «стратегічного шпигунства» проти урядів, аналітичних центрів, бізнесу та груп допомоги, що належать країнам-союзникам України. Згідно зі звітом Microsoft, половина зі 128 організацій, що зазнали втручання, — це державні установи, а 12% — неурядові організації (як правило, аналітичні центри або гуманітарні групи). Серед інших цілей кіберзлочинців – телекомунікаційні, енергетичні та оборонні компанії.

Фото: Cottonbro/ Рexels

 

ms.detector.media