ms.detector.media
MediaSapiens
28.06.2022 17:09
Російські хакери намагались зламати українські канали, що беруть участь у марафоні – СБУ
Російські хакери намагались зламати українські канали, що беруть участь у марафоні – СБУ
СБУ: Хакери намагались отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції та стрічки новин прямого ефіру.

СБУ повідомила, що російські хакери хотіли зламати українські телеканали, що беруть участь в національному телемарафоні.  

Речник Служби безпеки Артем Дехтяренко оприлюднив інформацію про те, що кіберфахівці виявили та заблокували спроби російських спецслужб зламати електронні системи українських телеканалів, які працюють у національному марафоні.  

«Напередодні Дня Конституції ворог хотів використати ресурси, які беруть участь у національному телемарафоні, для власних деструктивних інформаційних операцій», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, хакери намагались отримати доступ до:

Зазначається, що діям спецслужб Росії вдалось перешкодити завдяки вчасному виявленню атаки та вжитими СБУ заходами. Проте є загроза, що аналогічні спроби можуть повторитись, адже Росія не полишає наміру впливати на український інфопростір, поширювати фейки та вести гібридну війну.

Нагадаємо, 21 червня журналісти The Washington Post повідомили, що на початку війни росіяни планували «величезний кібернаступ». Кремлівський план не досяг успіху – українські спеціалісти швидко отримали допомогу партнерів (експертів кіберкомандування США, Microsoft, Google і SpaceX). Допоміг й власне український досвід протистояння кібератакам.

16 березня російські хакери зламали стрічку новин в ефірі телеканалу «Україна 24» та оприлюднили фейкове повідомлення нібито від президента Володимира Зеленського про «капітуляцію». Натомість президент Зеленський назвав цей фейк «дитячою провокацією» та запропонував росіянам скласти зброю.

Фото: World's Direction/Flickr

ms.detector.media