ms.detector.media
27.06.2022 15:32
Понад 4 тисячі ресурсів за 4 місяці: як українська ІТ-армія атакує Росію
Понад 4 тисячі ресурсів за 4 місяці: як українська ІТ-армія атакує Росію
Близько 250 тисяч хакерів-добровольців з усього світу об'єдналися, щоб щодня влаштовувати масові атаки на російські онлайн-ресурси.

Українська ІТ-армія почала свою роботу на третій день повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України в Telegram. За даними міністерства, з 26 лютого по 26 червня ІТ-армією було атаковано більше ніж 4200 російських онлайн-ресурсів.

У відповідь на російську агресію було влаштовано DDoS-атаки на:

Як розповіли в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, DDoS-атака – це атака на комп’ютерні системи органу, організації, установи з метою порушення доступності вебресурсів. Під час атаки одночасно створюється така величезна кількість зовнішніх запитів (рахунок може йти на мільйони), що атакована система не в змозі їх обробити. Як наслідок – виникають збої в її роботі або вона взагалі перестає повноцінно працювати.

DDoS-атака, на відміну від DoS-атаки, здійснюється з кількох джерел, а не з одного. На окремих громадян такі види атак здебільшого не спрямовуються, хоча решті решт мета хакерів – позбавити саме громадян доступу до важливих послуг та сервісів.

В Україні від початку цього року DDoS-атак зазнали низка сайтів державних органів і банківських установ, телеком-операторів, компаній енергетичного сектору, сайти регіональних органів влади, медіа тощо. Організують напади російські кіберзлочинці.

Нагадуємо, що ІТ-армія атакувала близько 450 російських онлайн-ресурсів протягом тижня.

Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

ms.detector.media