ms.detector.media
26.06.2022 13:15
Методички ФСБ для чиновників РФ містять фейки про українську ядерну та біологічну зброю - СБУ
Методички ФСБ для чиновників РФ містять фейки про українську ядерну та біологічну зброю - СБУ
Документ є обов'язковим для використання при підготовці публічних виступів.

Документ, який містисть в собі основні тези для  виступів російських чиновників, артистів та спортсменів,  отримали співробітники СБУ. Цей документ створений російськими спецслужбами і має примітку «до неухильного використання». Як повідомліє пресцентр СБУ, документ перехопили під його час розсилки секретними каналами зв’язку до федеральних органів виконавчої влади Россії.

Ним, вважають в СБУ, послуговувалися і на концерті в Лужніках у березні, і на Економічному форумі у Петербурзі у червні.

Документ містить фейкові твердження – наприклад, про те, що війна Росії проти України була «вимушеною мірою», оскільки в березні Україна планувала напад на Росію. Окрім того, креатори з ФСБ вигадують «докази», що Україна планувала використати проти Росії «ядерну, біологічну і хімічну зброю».  А Путін особисто «не допустив війни на території РФ, якої хотів Захід» та «особисто захистив Росію від знищення, а росіян – він стояння на колінах».

Також цілий блок цієї методички присвячений статистичним даним про підтримку війни росіянами. Та наполягають на тому, що блокування Instagram було правильним і принесло лише користь, оскільки більшість росіян  надає перевагу Вконтакті та Телеграмі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки оприлюднила рекомендації російських спецслужб щодо «правильного висвітлення спецоперації» в Україні.

ms.detector.media